Kategorier
Ikke-kategoriseret

BREAKING NEWS!

Landboforening erkender, at lukrative aftaler er i strid med EU’s statsstøtteregler. Bæredygtig grundvandsbeskyttelse får ret.

Først erkendte Danske Vandværker, at løbende udbetalinger er i fare for at være i strid med statsstøttereglerne. Nu erkender Centrovice i gårdsdagens Effektivt Landbrug, at også lukrative aftaler om engangsafståelser på bedre vilkår end ejendommens værditab kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. “Dermed får vi ret igen. Prisdannelsen er ikke fri”, fastslår formand for Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse Ulrik Lunden, der kræver, at landbruget står sammen mod de politiske overgreb: “Enhver ved at staten ikke kan ekspropriere en uskyldig dyrkningsflade. Det er derfor man prøver at lokke os til at opgive dyrkningsfladen frivilligt på forhånd. Landbruget skal stå op for den private ejendomsret. Det er nu det gælder”, slår Ulrik Lunden fast.

FFBG´s stormøde i aftes i Sorø samlede 125 landmænd, repræsentanter for vandværker og politikere fra Sjælland, Fyn, Lolland-Falster og Bornholm.

Fakta om foreningen

Foreningen for Grundvandsbeskyttelse (FFGB) er en landsdækkende forening med over 300 medlemmer som er stiftet i 2019 med det formål, at sikre at landbrugets grundvandsregulering sker på et korrekt fagligt og juridisk grundlag. Formålet udleves bl.a. gennem foredrag for medlemmerne og folkeoplysning samt foreningens betydningsfulde retssag mod staten om gyldigheden af de kommunale indsatsplaner og Boringsnære Beskyttelsesområder (BNBO). Foreningen drives udelukkende af frivillige der arbejder for rent drikkevand i Danmark ved hjælp af faglighed, fakta og videnskab.