Kategorier
Ikke-kategoriseret

Aarhus Kommune sætter bremsen i!

Aarhus Byråd ser ud til at sætte sine planer om sprøjteforbud for op mod 800 boringsnære områder på flere tusinde hektar landbrugsjord i bero. Udsigten til at kommunen flytter foden fra speederen til bremsen er en stor sejr for Foreningen for Grundvandsbeskyttelse.

— Det er en glædens dag for vores medlemmer i det område, som har vundet første slag. De ser ud til at kunne beholde deres landbrugsbedrifter, siger formand Ulrik Lunden.

— Vi har hele tiden påpeget, at Aarhus Vand ikke opfylder lovgivningens krav. De har ingen fordel i at bruge offentlige penge på at købe vores medlemmers dyrkningsflade. Allerede af den grund er det i sig selv retsstridigt.

— Vi ønsker, at alle danske vandværker flytter foden til bremsen. Det kan simpelthen ikke passe, at landmænd over hele landet skal reguleres af følelser i stedet for faglighed og jura, fastslår Ulrik Lunden.

Læs hele artiklen på EffektivtLandbrug hér (artiklen er låst).

Fakta om foreningen

Foreningen for Grundvandsbeskyttelse (FFGB) er en landsdækkende forening med over 300 medlemmer som er stiftet i 2019 med det formål, at sikre at landbrugets grundvandsregulering sker på et korrekt fagligt og juridisk grundlag. Formålet udleves bl.a. gennem foredrag for medlemmerne og folkeoplysning samt foreningens betydningsfulde retssag mod staten om gyldigheden af de kommunale indsatsplaner og Boringsnære Beskyttelsesområder (BNBO). Foreningen drives udelukkende af frivillige der arbejder for rent drikkevand i Danmark ved hjælp af faglighed, fakta og videnskab.